ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €95

No products in the cart.

c

Πουρα Κουβας - Αξεσουάρ πούρου - Υγραντήρες πούρων - Καπνοπωλείο

Η ιστορία της πίπας καπνού (καπνοσύριγγα)

Η ιστορία της πίπας
Η αρχαιολογική έρευνα έδειξε ότι οι πρώτοι καπνοσωλήνες κατασκευάστηκαν από χαλκό, στην Αίγυπτο γύρω στο 2000 π.Χ. Βρέθηκαν μέσα σε τάφους, δίπλα σε μούμιες, αν και δεν είναι σαφές εάν χρησιμοποιήθηκαν για θρησκευτικές τελετές ή ήταν ψυχαγωγικές.

Ρωμαίοι, Έλληνες, Κέλτες και σκανδιναβικές φυλές κάπνιζαν επίσης καπνοσωλήνες, πιθανότατα να το είχαν πάρει από τα ανατολικά ταξίδια τους. Ο Ιπποκράτης, ο Έλληνας που γέννησε την ιατρική,  συνταγογραφούσε «καπνίζοντας βότανα σε ένα καπάκι» για τη θεραπεία γυναικείων ασθενειών. Ένας άλλος Έλληνας, ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της ιστορίας, σημείωσε ιρανικές φυλές που κάπνιζαν «φλεγόμενα φύλλα» το 500 π.Χ.

Η πίπα στην Αμερική

Ο καπνός χρησιμοποιούνταν από ιθαγενείς  ήδη από το 1500 π.Χ., όπως πιστεύεται κυρίως για θρησκευτικές πρακτικές. Η πίπα της ειρήνης χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της συμφιλίωσης των συγκρούσεων μεταξύ αντιπάλων φυλών.

Η χρήση καπνού στο νέο κόσμο ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο, την ίδια στιγμή που το πλήρωμά του βρήκε μερικούς ντόπιους να καπνίζουν φύλλα καπνού, ένα υποτυπώδες πούρο. Ο Κολόμβος πήρε μερικά δείγματα από τον καπνό πίσω στην Ευρώπη μαζί του.

Το κάπνισμα στην Ευρώπη απογειώθηκε τον 16ο αιώνα όταν ο Jean Nicot, από τον οποίο πήρε το όνομά της η νικοτίνη, έκανε το καπνό δημοφιλή στη Γαλλία μετά τη θητεία του ως πρεσβευτής στη Πορτογαλία, όπου εισήχθη, σύμφωνα με την ιστορία, στις ιατρικές αξίες. του φύλλου καπνού. Ο Νικότ πήρε το καπνό με τη μορφή φύλλων και καπνίσιμου tobacco στη Γαλλία και το κάπνισμα έγινε ο πρώτος δημοφιλής τρόπος κατανάλωσης καπνού.

Οι πρώτες σύγχρονες πίπες

Οι πίπες στην Ευρώπη κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά από κιμωλία και πηλό. Ακολούθησαν οι καπνοσωλήνες σιδήρου στη Νορβηγία. Το 1720 κατασκευάστηκαν καπνοσωλήνες από μαλακό λευκό άργιλο και έγιναν δημοφιλείς λόγω των καλλιτεχνικών γλυπτών των σωλήνων με μακριά επιστόμια. Χρειάστηκαν περίπου 100 χρόνια για να κατασκευαστούν καπνοσωλήνες από ξύλο briar (ρείκι), που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Οι πίπες σήμερα

Τα δύο βασικά μέρη της πίπας, είναι το μπολ και το στέλεχος, συμπεριλαμβανομένου του επιστομίου. Η τρύπα του σωλήνα είναι το κανάλι που μεταφέρει τον καπνό από το μπολ στο σωλήνα και στο επιστόμιο.

Η τρύπα είναι το άνοιγμα στο κάτω μέρος του μπολ όπου ο καπνός ξεκινά το ταξίδι του. Το γέμισμα του μπολ με καπνό είναι μια διαδικασία που απαιτεί να αφήνει λίγο αέρα μεταξύ του καπνού και της τρύπας, έτσι ώστε η πίπα να “τραβάει” καλά.

Υλικά κατασκευής

Πίπες κατασκευάζονται από  διάφορα ξύλα, σηπιόλιθο ή πηλό, αλλά το καλύτερο υλικό κατασκευής θεωρείται το briar root (ρίζα ρεικιού). Αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, δέχεται σε απόλυτο βαθμό το χρώμα και το λούστρο και τέλος έχει ρεαλιστική απόδοση του αρώματος του καπνού.

Τα κομμάτια των σωλήνων είναι κατασκευασμένα από υλικά που χυτεύονται εύκολα όπως ο εμπονίτης, ο λουκίτης, ο βακελίτης, το φίλτισι, το ακρυλικό και το μαλακό πλαστικό.