ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €95

No products in the cart.

c

Πουρα Κουβας - Αξεσουάρ πούρου - Υγραντήρες πούρων - Καπνοπωλείο

Τι είναι το snus

Το Snus – ένα υγρό, άκαπνο, αλεσμένο προϊόν καπνού – προέρχεται από τη Σουηδία πριν από περίπου 200 χρόνια, αλλά τώρα χρησιμοποιείται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο καπνός χωρίς καπνό θεωρείται από κάποιους στη βιομηχανία καπνού ως καλύτερη εναλλακτική λύση στο κάπνισμα. Τον Οκτώβριο του 2019, ο FDA ενέκρινε ένα δελτίο τύπου που έλεγε ότι “η χρήση γενικού snus αντί για τσιγάρα σας θέτει σε χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, χρόνιας βρογχίτιδας, καρκίνου του πνεύμονα, εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφυσήματος”.

Αυτή η εξουσιοδότηση έγινε μετά από επισκόπηση επιστημονικών στοιχείων που υποβλήθηκαν από την εταιρεία που υποστήριξε αυτό τον ισχυρισμό. Παρόλο που αυτό εγκρίθηκε από τον FDA, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με το snus, όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά προβλήματα, ο καρκίνος και οι νεκρές γεννήσεις.

Τι είναι το Snus;
Το Snus είναι ένα άκαπνο προϊόν καπνού που αλέθεται και πωλείται σε σακουλάκι. Οι καταναλωτές τοποθετούν τη σακούλα κάτω από το πάνω μέρος του χείλους. Όταν γίνεται επεξεργασία του snus, μπορεί να περιλαμβάνει παστερίωση καπνού. Αυτό συμβαίνει όταν αφαιρούνται τα μικρόβια που σχηματίζουν νιτρικά άλατα. Η διαδικασία οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα περιεκτικότητας σε νιτροζαμίνη ειδικά για το καπνό στο προϊόν. Λόγω αυτής της διαδικασίας, ορισμένοι ερευνητές και εταιρείες καπνού, αναφέρουν ότι το snus είναι μια λιγότερο επιβλαβής εναλλακτική λύση στο κάπνισμα τσιγάρων.

Καλύτερα από τσιγάρα, αλλά όχι ασφαλή
Το Snus είναι διαθέσιμο σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Κερδίζει δημοτικότητα στη Νότια Αφρική. Η πώληση snus απαγορεύτηκε από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από τη Σουηδία στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το προϊόν χρησιμοποιείται στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία. Το snus σε μορφή πουγκιού απαγορεύεται στη Δανία, αλλά το χύμα snus πωλείται εκεί.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα προϊόντα snus πωλούνται σε αρωματισμένη προ-μερίδα. Οι γεύσεις είναι μέντα και χειμωνιάτικες. Στη Σουηδία, τα προϊόντα έχουν περιγραφές αντοχής, προδιαγραφές μεγέθους μερίδας, ποικιλία γεύσεων όπως λεμόνι, γαρύφαλλο, μέντα, κεράσι και κανέλα. Υπάρχουν επίσης κατηγορίες λευκού, κανονικού ή πρωτότυπου. Η αρχική θήκη περνά πιο ενυδατικά, οπότε αυτή η σακούλα φαίνεται υγρή και καφέ.

Τα συστατικά του snus αποτελούνται από αλάτι, νερό και καπνό που έχει ωριμάσει με αέρα στη Σουηδία και καπνό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επεξεργασία του snus στη Βόρεια Ευρώπη είναι διαφορετική από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μελέτες έδειξαν ότι τα επίπεδα νικοτίνης επικαλύπτονται μεταξύ των ΗΠΑ και του Σουηδικού snus με σημαντική διακύμανση των επιπέδων pH και μη πρωτονιωμένη νικοτίνη. Όταν ένα προϊόν έχει υψηλότερα επίπεδα pH, αυτό αυξάνει τα επίπεδα νικοτίνης που μπορεί να οδηγήσει στο προϊόν να γίνει περισσότερο εθιστικό λόγω των υψηλότερων επιπέδων απορρόφησης στο σώμα. Στη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα μη πρωτονιωμένης νικοτίνης ήταν τα υψηλότερα σε ευρωπαϊκά σακουλάκια και χύμα καπνά. Το σουηδικό snus βρέθηκε να έχει υψηλότερα επίπεδα νιτρικών (TSNA). Υπήρχαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις pH, υγρασίας, καρκινογόνων νιτροζαμινών ειδικών για τον καπνό και συνενωμένης νικοτίνης στα προϊόντα σακούλας καπνού των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπήρξε επιπρόσθετη έρευνα που έδειξε ότι τα συνολικά επίπεδα νικοτίνης ήταν υψηλότερα στο snus των ΗΠΑ.

Ετικέτες: