ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €95

No products in the cart.

c

Πουρα Κουβας - Αξεσουάρ πούρου - Υγραντήρες πούρων - Καπνοπωλείο

Καθαρισμός και στρώσιμο της πίπας καπνού

Τη καινούργια πίπα τη καθαρίζουμε και για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να τη στρώσουμε. Δημιουργούμε δηλαδή στο μπολ μια επίστρωση και έτσι αποφεύγουμε την υπερθέρμανση του ξύλου.

Καθαρισμός εσωτερικά

Το εσωτερικό του μπολ, το περνάμε με σκληρό χαρτί κουζίνας για να φύγει η πολύ σκόνη και μετά με ένα ελαφρώς νοτισμένο με νερό για να φύγει η μαυρίλα. Στη συνέχεια κάνουμε ένα πέρασμα με καθαρή αλκοόλη (ή με το ειδικό σπρέι) και ξανά πέρασμα με στεγνό χαρτί μέχρι να βγει όσο το δυνατόν πιο καθαρό.

Καθαρισμός εξωτερικά
Το εξωτερικό του μπολ το περνάμε απαλά με βρεγμένο vettex και κατόπιν σκούπισμα με πανάκι.

Καθαρισμός αεραγωγού

Τον καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγει η σκόνη και μετά με νοτισμένο χαρτί. Ύστερα με λοσιόν οινοπνεύματος για να φύγει το χρώμα που πιθανόν έχει τρέξει μέσα και κατόπιν με μπατονέτες ή σχοινοκαθαριστήρα.

Καθαρισμός επιστόμιου

Πλένουμε εξωτερικά με σαπούνι και μετά με σχοινοκαθαριστήρα καθαρίζουμε καλά τη σαπουνάδα που έχει τρέξει μέσα. Ξεπλένουμε και περνάμε λοσιόν οινοπνεύματος. Σκουπίζουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά όσες ώρες χρειαστεί. Στο τέλος το περνάμε πάλι με σχοινοκαθαριστήρα και σκουπίζουμε με πανάκι.

Στρώσιμο

Ανάλογα το υλικό κατασκευής ο τρόπος στρωσίματος διαφέρει. Πίπες κατασκευάζονται από  ξύλο βατομουριάς, κερασιάς, ελιάς, δρυός από ρίζα ρεικιού, σηπιόλιθο ή πηλό. Εμείς θα δούμε το στρώσιμο πίπας από ρείκι.

Στο πρώτο κάπνισμα της νέας πίπας γεμίζουμε με καπνό το 1/4 του μπολ και καπνίζουμε όλο το καπνό προκειμένου να κάνουμε επίστρωση στο πάτο του μπολ. Αφού καπνίσουμε, αφήνουμε τη πίπα να ξεκουραστεί χωρίς να τινάξουμε τη στάχτη.

Την επόμενη φορά επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τοποθετώντας λίγο περισσότερο καπνό.

Αφήνουμε τη πίπα να ξεκουραστεί και τοποθετούμε περισσότερο καπνό, καπνίζουμε και στο τέλος μπορούμε να τινάξουμε απαλά τη στάχτη, χωρίς όμως να ξύσουμε τη πίπα.

Στο τέταρτο κάπνισμα γεμίζουμε μέχρι πάνω το μπολ καπνίζουμε αλλά στο τέλος αποφεύγουμε το καθάρισμά της.

Φυσιολογικά η πίπα μας έχει “στρώσει” και μπορούμε πλέον να τη χρησιμοποιούμε κανονικά.