ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €95

No products in the cart.

c

Πουρα Κουβας - Αξεσουάρ πούρου - Υγραντήρες πούρων - Καπνοπωλείο

Πως καπνίζουμε σωστά ένα πούρο

Ακριβώς όπως δεν θα πίνατε κρύο κόκκινο κρασί ή πίνετε σαμπάνια από το σωστό ποτήρι, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται για το κάπνισμα πούρων. Έτσι, αντί να κόβετε το πούρο σας λανθασμένα, να ψάχνετε για τη σωστή φωτιά, ακούστε τις κορυφαίες συμβουλές του Master of Habanos του James J Fox, George Frakes, ο οποίος θα σας οδηγήσει στη σωτηρία του καπνίσματος.

Επιλέξτε τον κατάλληλο χρόνο και δύναμη για το κάπνισμα

«Η επιλογή ενός πούρου είναι μια βαθιά προσωπική απόφαση», λέει ο Φράικς, «είτε για τους έμπειρους καπνιστές είτε για νεοφερμένους στον υπέροχο κόσμο των πούρων. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα πούρο με κατάλληλο χρόνο και δύναμη καπνίσματος – ένα ελαφρύ, κοντό θα ήταν ιδανικό ως ένα πρώτο πούρο της ημέρας, με χρόνο καπνίσματος 20 λεπτών. «Αντίθετα, ένα μεγάλο, γεμάτο πούρο θα ταιριάζει με ένα μακρύ, χαλαρό κάπνισμα μετά από ένα βαρύ δείπνο – με χρόνο καπνού 2 ωρών και άφθονους βελούδινους, πλούσιους, πικάντικους και γήινους τόνους. Αν αυτές οι επιλογές πούρων αντιστραφούν δεν θα ήταν τόσο ευχάριστο.

Βεβαιωθείτε ότι έχει αποθηκευτεί σωστά και κόψτε το με αυτοπεποίθηση

«Τα πούρα πρέπει να αποθηκεύονται σε υγρασία 65% έως 70% και 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου», εξηγεί ο Frakes.  Είναι ένα φυσικό προϊόν φύλλων και πρέπει να τηρούνται έτσι. Πριν καπνίσετε το πούρο πρέπει να ελέγξετε απαλά το πούρο για τυχόν ένδειξη ότι έχει διατηρηθεί σε πολύ στεγνό περιβάλλον, όπως ζημιά στο περιτύλιγμα – εξωτερικό φύλλο – ή εάν το πούρο είναι σκληρό στην αφή.

“Κάθε πούρο που τυλίγεται στο χέρι θα πρέπει να κοπεί πριν καπνιστεί”, συνεχίζει ο Frakes. «Ένα καπάκι καλύπτει το κεφάλι του πούρου και αυτό πρέπει να κοπεί είτε με γκιλοτίνα, είτε με κόφτη V για να ανοίξει ένα άνοιγμα για να περάσει ο καπνός. Η περικοπή γκιλοτίνας – ή “ευθεία” είναι η πιο ευέλικτη, απλή και αποτελεσματική μορφή και θα ταιριάζει σε όλα τα σχήματα πούρων. ”

Πάρτε το χρόνο σας όταν ανάβετε το πούρο σας

«Όταν ανάβεις ένα πούρο, παίρνεις τον χρόνο σου είναι το κλειδί», λέει ο Frakes. «Κανένα μέρος της διαδικασίας απόλαυσης ενός πούρου δεν πρέπει να βιαστεί. Το εργαλείο ανάματος είναι επίσης το κλειδί – μια καλή ποιότητα, μακρύ σπίρτου, ένας αναπτήρας torch βουτανίου ή ένας μεγάλος, μαλακής φλόγας αναπτήρας βουτανίου είναι οι καλύτερες επιλογές καθώς κανένα από αυτά δεν θα έχει άσχημη γεύση πούρου. Ένας ZIPPO, ωστόσο, θα αφήσει στο πούρο σας μια άσχημη γεύση.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανάψετε ένα πούρο με αυτά τα εργαλεία, ωστόσο, ο πιο προσιτός για τον προσωπικό καπνιστή είναι ένα σπίρτο.

Πρώτα, το πόδι – η άλλη άκρη από το καπάκι – πρέπει να ψήνεται απαλά στις άκρες της φλόγας, ενώ περιστρέφεται το πούρο στα δάχτυλα. Τα άκρα του ποδιού έχουν μεγάλη σημασία καθώς πρέπει να ανάβουν ομοιόμορφα και με ακρίβεια.

«Μόλις το πόδι ψηθεί και οι άκρες σιγοκαίνε, πάρτε μερικές απαλές ρουφιξιές, ενώ κρατάτε το σπίρτο μέχρι το πόδι. Περιστρέψτε το πούρο σε κάθε ρουφηξιά. Μόλις το πούρο κριθεί αναμμένο, γυρίστε το πόδι του πούρου προς το πρόσωπό σας και φυσήξτε το απαλά. Εάν υπάρχουν σκοτεινά μπαλώματα στο πόδι, συνεχίστε να ρουφάτε απαλά το πούρο ενώ ανάβετε με σπίρτα. Μόλις ολοκληρωθεί, φροντίστε να δώσετε στο πούρο σας μια στιγμή για να κρυώσει, καθώς όλη αυτή η φωτιά μπορεί να κάνει το πόδι να κάψει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και να δημιουργήσει ένα πικρό φινίρισμα. ”

Συνδυάστε το πούρο σας τέλεια με έναν καφέ ή ουίσκι

«Σχεδόν κάθε πούρο θα ταιριάζει σε έναν καλό espresso ποιότητας, ωστόσο, το να συνδυάζεις ένα πούρο με ένα ουίσκι είναι λίγο καλύτερα. Στην ιδανική περίπτωση, ένα τέλειο ζευγάρωμα θα ήταν ουίσκι παρόμοιου σώματος με το πούρο, με αρκετή ηλικία για να εξασφαλίσει ένα αρκετά μακρύ φινίρισμα για να αφήσει τις αποχρώσεις να χορέψουν στον ουρανίσκο.

Μην αφήνετε  ποτέ ένα μισοκαπνισμένο πούρο για αργότερα 

«Ένα πούρο δεν πρέπει ποτέ να ανάψει και να σωθεί για αργότερα – ο κρύος-παλιός καπνός και η υγρασία από το προηγούμενο κάπνισμα θα δράσουν άθλια μόλις ξαναγυρίσουν και αυτή η πράξη δεν σέβεται τα πούρα.

«Πάντα συμβουλεύω ότι υπάρχει μια τεράστια γκάμα πούρων εκεί έξω, διαφόρων μεγεθών, από 15 λεπτά έως τρεις ώρες, οπότε θα υπάρχει πάντα ένα πούρο που θα ταιριάζει στους χρονικούς περιορισμούς σας. Εάν θέλετε να συνεχίσετε το κάπνισμα αργότερα, επιλέξτε ένα δεύτερο, ίσως λίγο πιο γεμάτο πούρο και η εμπειρία σας θα βελτιωθεί πάρα πολύ.

Διαχείριση της στάχτης ενός πούρου

Δεν χρειάζεται να πατήσετε επανειλημμένα ή να κτυπήσετε την τέφρα ενός πούρου όπως αυτό ενός τσιγάρου. Τα χειροποίητα πούρα είναι φτιαγμένα από καπνό μακράς πλήρωσης, που κρατά πολύ μακρύτερη και πιο ανθεκτική τέφρα από ένα τσιγάρο, του οποίου η τέφρα ξεφλουδίζει και καταλήγει στην αγκαλιά σας αν αφεθεί σε οποιοδήποτε μήκος. Το να παίζεις με την τέφρα με υπερβολική δύναμη μπορεί να σπάσει τη χήνα ή το «κεράσι» του πούρου, κάτι που θα σε αφήσει να ξαναγυρίσεις.

Το καλύτερο είναι να έχετε πρώτα υπομονή. Περιμένετε έως ότου η τέφρα έχει μήκος περίπου μια ίντσα ή έως ότου εμφανιστεί μια ρωγμή, πριν την απορρίψετε στο τασάκι σας. Εάν περιμένετε πολύ καιρό, η τέφρα αναμφίβολα θα πέσει στο πουκάμισο ή στο παντελόνι σας ή στο πάτωμα.

2 Comments

  • Sotiris

    Έχω κάνει 2 πούρα στην ζωή μου, καθώς δεν είμαι ειδικός. Σε μέρες γιορτινές όπως 25η Δεκεμβρίου και καθώς και Πρωτοχρονιά θα ήθελα ένα πούρο. Πάντα όμως είχα μια απορία και κανένας δεν μου την έλυσε. Το πούρο σαν καπνό, τον ρουφάς μέχρι κάτω όπως το τσιγάρο ή όχι;

    • Κώστας Ανεστίδης

      Αγαπητέ φίλε,
      η φιλοσοφία του καπνίσματος πούρου είναι να παίρνεις τα αρώματα του και να βγάζεις το καπνό χωρίς να τον κατεβάζεις.
      Είναι ας πούμε ένας άγραφος νόμος.

Post a comment:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *