ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €95

No products in the cart.

c

Πουρα Κουβας - Αξεσουάρ πούρου - Υγραντήρες πούρων - Καπνοπωλείο

Διατήρηση της φρεσκάδας των πούρων

Θα διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους οι λάτρεις των πούρων μπορούν να διατηρήσουν τη φρεσκάδα των πούρων τους.

Με πολλούς τρόπους, τα καλά πούρα είναι σαν κρασί, ορχιδέες ή άνθρωποι που ταξιδεύουν στο διάστημα. Είναι φυσικά, οργανικά και ευαίσθητα στο περιβάλλον τους. Είναι τα ώριμα προϊόντα ενός προσεκτικά ελεγχόμενου συνδυασμού θερμοκρασίας και υγρασίας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα πούρα θα πρέπει να μένουν σε έναν υγραντήρα έως ότου είναι έτοιμοι να καπνιστούν. Όταν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεφύγετε διατηρώντας τα κατάλληλα υγραμένα πούρα σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα με μια μικρή, υγρή χαρτοπετσέτα για περίπου μία ημέρα. Όμως, εάν θέλετε να γίνετε αληθινοί λάτρεις, ένας υγραντήρας είναι ένα βασικό κομμάτι εξοπλισμού.

Ο υγραντήρας είναι μια κομψά απλή συσκευή που διατηρεί τα πούρα σε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες στις οποίες ο καπνός τους μεγάλωσε, ζυμώθηκε και τυλίχθηκε.

Σε ένα θερμαινόμενο ή κλιματιζόμενο δωμάτιο, ένα πούρο μπορεί να στεγνώσει και να πεθάνει τόσο γρήγορα όσο το πιο ευαίσθητο λουλούδι – σε λιγότερο από μία ώρα. Σε ένα σωστά διατηρημένο υγραντήρα, η ατμόσφαιρα μέσα στην οποία μιμείται στενά αυτήν του τροπικού νησιού, τα πούρα μπορούν να διατηρηθούν για χρόνια.

Οι αφοσιωμένοι λάτρεις έχουν συχνά περισσότερους από έναν υγραντήρες. Ίσως ένα μεγάλο που μένει στο σπίτι και ένα μικρότερο, πιο φορητό που κρατά ένα ή δύο προμήθειες. Μερικοί λάτρεις διατηρούν ακόμη και διαφορετικούς υγραντήρες για διαφορετικές μάρκες πούρων. Μέσα σε έναν υγραντήρα, τα αρώματα από διάφορα πούρα αναμιγνύονται ή «παντρεύονται», και οι λεπτές αλλαγές στη γεύση μπορούν να προκύψουν από την αποθήκευση πούρων ενός είδους δίπλα σε πολύ διαφορετικά.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ;

Ένας υγραντήρας είναι, πολύ απλά, ένα δοχείο αποθήκευσης σχεδιασμένο να επιτρέπει ελεγχόμενη ροή αέρα και εξοπλισμένο με μια συσκευή που διατηρεί την εσωτερική υγρασία στην περιοχή από 70 % έως 75 %. Η εσωτερική του θερμοκρασία πρέπει να διατηρείται σε στενό εύρος περίπου 19 έως 21 βαθμών Κελσίου. (Χωρίς κάτι για τη διατήρηση της εσωτερικής υγρασίας, δεν είναι υγραντήρας  είναι απλώς ένα κουτί.) Οι υγραντήρες έρχονται σε όλα τα μεγέθη. Οι υγραντήρες μεγέθους ταξιδιού κρατούν λίγα πούρα. Οι υγραντήρες μεγέθους δωματίου κρατούν χιλιάδες κουτιά πούρων.

Σημειώστε ότι ο υγραντήρας δεν είναι σφραγισμένο περιβάλλον. Μέσα σε ένα αεροστεγές ενυδατωμένο δοχείο, τα πούρα είναι πιθανό να πιάσουν μούχλα. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να κυκλοφορεί αέρας μεταξύ των πούρων στον υγραντήρα σας από ότι είναι να τα σφίγγετε πολύ σφιχτά.

Ενώ ένας υγραντήρας χρειάζεται μια συσκευή που διατηρεί τα επίπεδα υγρασίας, δεν χρειάζεται απαραίτητα μετρητή. Ορισμένοι υγραντήρες, ωστόσο, έρχονται με υγρόμετρα, τα οποία υποδεικνύουν την υγρασία του εσωτερικού. Ενώ τα αναλογικά μοντέλα (οι στρογγυλοί μετρητές με βελόνα στο εσωτερικό) έχουν συχνά το ελκυστικό στυλ ενός επιλογέα στο ταμπλό ενός σπορ αυτοκινήτου, είναι συχνά ανακριβή. Τα ψηφιακά υγρόμετρα, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως αξιόπιστα σε επίπεδο συν ή μείον 2 %.

Ανεξάρτητα από το τι λέει ένα θερμόμετρο ή υγρόμετρο, το πραγματικό μέτρο της απόδοσης του υγραντήρα σας θα είναι η κατάσταση των πούρων στο εσωτερικό. Εάν τα πούρα εκκρίνουν λίγο λάδι, οι συνθήκες είναι τέλειες. Εάν φαίνονται πολύ στεγνά, προσθέτετε περισσότερο νερό. Εάν γίνουν μούχλα, πρέπει να πετάξετε τα πούρα (πιθανώς με ένα δάκρυ ή δύο στο μάτι σας), ανεξάρτητα από το τι λέει το υγρόμετρο. Υπάρχει ακόμη και ένα είδος σκαθάρι, που ονομάζεται σκαθάρι καπνού, το οποίο μπορεί γρήγορα να ανοίξει τρύπες μέσα από το περιεχόμενο των υγραντήρων. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές όταν ο υγραντήρας διατηρεί θερμοκρασία πάνω από 75 βαθμούς για περισσότερο από 24 ώρες. Εάν ο υγραντήρας σας πληγεί από αυτά τα έντομα, καταψύξτε τα μολυσμένα πούρα για 48 ώρες και, στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα στο ψυγείο για επιπλέον 24 ώρες πριν τα επιστρέψετε στο υγραντήρα σας. Οι σκαθάρια και οι προνύμφες τους δεν θα επιβιώσουν. Φροντίστε να σκουπίσετε τον υγραντήρα σας με ένα υγρό πανί (χρησιμοποιώντας μόνο απεσταγμένο νερό) πριν επιστρέψετε τα πούρα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑ

Οι υγραντήρες είναι πολύ απλούστεροι στη συντήρηση από άλλα ισορροπημένα περιβάλλοντα, όπως οι τροπικές δεξαμενές ψαριών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το καπάκι ή την πόρτα και να προσθέτετε περιοδικά αποσταγμένο νερό στη συσκευή υγραντήρα. (Εάν χρησιμοποιείτε κανονικό νερό βρύσης, τα μέταλλα σε αυτό είναι πιθανό να συγκεντρωθούν στον υγραντήρα και να μειώσουν την ικανότητά του να εκπέμπει και να απορροφά υγρασία.)

Βοηθά επίσης μια μικρή κοινή λογική. Η έκθεση ενός υγραντήρα σε ακραίες θερμοκρασίες, όπως στο άμεσο ηλιακό φως ή πάνω από ένα κλιματιστικό ή καλοριφέρ, είναι κακό για τον υγραντήρα – και τα πούρα σας.

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Η επένδυση σε έναν υγραντήρα είναι μια μεγάλη απόφαση. Οι καλοί υγραντήρες δεν είναι φθηνοί, αλλά δεν έχει νόημα να έχουμε ένα κακό υγραντήρα. Ένας υγραντήρας που δεν διατηρεί ένα σταθερό επιθυμητό επίπεδο υγρασίας, ανεξάρτητα από το πόσο όμορφος είναι, είναι σπατάλη χρημάτων και πούρων. Σκεφτείτε πώς οι λάτρεις του κρασιού αποθηκεύουν το κρασί τους. Προστατεύουν μια επένδυση. Τα πούρα σας είναι εξίσου πολύτιμα και αξίζουν παρόμοιο επίπεδο φροντίδας.

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε τι μέγεθος υγραντήρα θέλετε. Ένας καλός οδηγός είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα που είναι λίγο μεγαλύτερος από αυτό που νομίζετε ότι χρειάζεστε.

Ακριβώς σαν να αγοράζατε ένα νέο αυτοκίνητο, θα θελήσετε να εξετάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά κατασκευής και απόδοσης ενός υγραντήρα, καθώς και το φινίρισμα του. Εάν οι ραφές δεν είναι τέλειες ή εάν οι γωνίες δεν είναι τετράγωνες, παραλείψτε αυτό το υγραντήρα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο χείλος και το καπάκι και πώς ταιριάζουν μεταξύ τους. Το καπάκι πρέπει να κλείνει καλά. Προς καταγραφή, ένα κάλυμμα υγραντήρα δεν πρέπει να “σφραγίζει” εντελώς. Θα πρέπει να αφήνει μια λεπτή ποσότητα αέρα να κυκλοφορεί μέσα και έξω από το κουτί. Αλλά οποιαδήποτε ορατή στρέβλωση σημαίνει ότι εισέρχεται πολύς αέρας και πολύ υγρασία, ακόμα κι αν υπάρχει ένα “χείλος” που ταιριάζει στο καπάκι. Ένα βαρύ καπάκι είναι γενικά ένα πλεονέκτημα. Πολλοί υγραντήρες, ακόμη και αυτοί με κλειδαριές, βασίζονται στο βάρος του καπακιού για να τους κρατήσουν καλά κλειστούς. Αυτό, ωστόσο, δημιουργεί μια πρόκληση. Ένας υγραντήρας πρέπει να είναι σχεδιασμένος ώστε να είναι ισορροπημένος, είτε ανοιχτός είτε κλειστός. Εάν το καπάκι ανοίξει πολύ μακριά, το βάρος του μπορεί να προκαλέσει ανατροπή ή πτώση του υγραντήρα. Εάν το καπάκι δεν ανοίξει αρκετά μακριά για να παραμείνει ισορροπημένο σε όρθια θέση, μπορεί να πέσει κάτω στα δάχτυλά σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσετε στο εσωτερικό ενός υγραντήρα είναι η συσκευή υγρασίας. Οι περισσότερες συσκευές υγρασίας είναι απλές – λίγο περισσότερο από ένα υλικό σφουγγαριού ή ένα μπουκάλι που εκπέμπει αργά υγρασία. (Απλή όπως είναι, αυτές οι συσκευές είναι ακόμη έτη φωτός μπροστά από μια ντεμοντέ συσκευή υγρασίας: πυρήνες μήλου.) Η μεγαλύτερη μεταβλητή στην κατάλληλη υγρασία, μετά από καλή κατασκευή, δεν είναι ο τύπος του συστήματος υγρασίας που έχετε, αλλά εάν ή Δεν θυμάστε να προσθέτετε το απαραίτητο νερό ή χημικά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αναζητήστε έναν υγραντήρα επενδεδυμένο με έναν αρκετά μη αρωματικό κέδρο, όπως ο ισπανικός κέδρος. Ο κέδρος απορροφά και εκπέμπει ξανά την υγρασία με τρόπο που βοηθά τα καπνά που αναμιγνύονται σε ένα λεπτό πούρο στην ηλικία και την ωρίμανση.

Οι δίσκοι Humidor σας διευκολύνουν να οργανώσετε και περιστρέφετε περιστασιακά τη συλλογή σας. Το εσωτερικό ενός υγραντήρα έχει διακυμάνσεις στην υγρασία, παρά τις διάφορες σχισμές που προωθούν την εσωτερική κυκλοφορία του αέρα και μειώνουν την πιθανότητα το ξύλο βάσης και το καπλαμά να παραμορφωθεί ή να διαχωριστεί. Μέσα σε αυτό το μικροκλίμα, θα πρέπει να εισαγάγετε τα πιο ξηρά πούρα σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τη συσκευή υγρασίας έτσι ώστε να επιτύχουν ξανά την κατάλληλη ενυδάτωση όσο πιο αργά και ομοιόμορφα γίνεται.

Μόλις αποφασίσετε για όλα τα βασικά και τα αξεσουάρ, μπορείτε επίσης να αφήσετε τον εαυτό σας να εκπλαγεί από τα σχέδια και τα τελειώματα. Θαυμάστε τις λαμπερές σπάνιες ξύλινες επιφάνειες, πιάστε τις καλύτερες στιγμές που χορεύουν σε βαθύ πλούσιο βερνίκι ή μελετήστε την περίπλοκη εικόνα μαρκετερί. Θαυμάστε μερικά από τα πιο κυρτά και γλυπτά σχήματα. Αγοράζετε ένα έργο τέχνης. Βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει: είναι πιθανό να είναι ένα σημαντικό μέρος.

 

Post a comment:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *