ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €95

No products in the cart.

c

Πουρα Κουβας - Αξεσουάρ πούρου - Υγραντήρες πούρων - Καπνοπωλείο

Η Ιστορία των Cigar Bands (Δακτυλιδιών)

Ιστορία των Cigar Bands
Ο θρύλος λέει ότι το δακτυλίδι πούρων δημιουργήθηκε για τη Μεγάλη Αικατερίνη, την αυτοκράτειρα της Ρωσίας στα τέλη του 18ου αιώνα. Η φήμη υπαγορεύει ότι η μεγαλοπρέπεια της δεν ήθελε να σκονίσει τα δάχτυλά της με υπολείμματα από τα πούρα της, αλλά δεν υπάρχουν αξιόπιστες ιστορικές ενδείξεις ότι η Ολ Κάθι, που φέρεται να λούζεται μία φορά το μήνα, ενδιαφερόταν πολύ για την υγιεινή ή ήταν ποτέ καπνιστής.

Μια άλλη ιστορία,έναν αιώνα αργότερα, αποκαλύπτει την ανησυχία των Βρετανών ότι τα πούρα θα λεκιάζουν τα μοντέρνα λευκά γάντια που φορούσαν κατά τη διάρκεια της εποχής. Οι αμφιβολίες σε αυτή την ιστορία βασίζονται  στο γεγονός ότι ο καπνός με ταμπάκο και τσιγαροσωλήνες ήταν πολύ πιο δημοφιλείς από τα πούρα εκείνη την εποχή. Η καλύτερη εξήγηση για το πώς εμφανίστηκαν τα δακτυλίδια πούρων αποκαλύπτεται από τον ιστορικό πούρων Tony Hyman.

Τα πούρα έγιναν δημοφιλή στην Ευρώπη το 1800 και τα κουβανέζικα πούρα θεωρήθηκαν τα καλύτερα. Η Γερμανία, η οποία παρήγαγε το μεγαλύτερο μέρος της μη κουβανικής προμήθειας, έκανε πούρα που κόστιζαν περίπου μια δεκάρα. Παρά τη χαμηλή τιμή, έγραψε ο Hyman, το κοινό ζήτησε πούρα από την Αβάνα που κοστίζουν 15 φορές περισσότερο. Αυτό προφανώς οδήγησε σε απάτη,αφού ορισμένοι Γερμανοί κατασκευαστές έφτιαξαν πούρα και τα μεταβίβασαν ως Κουβανοί.

Ο Gustave Bock ήταν ένας Γερμανός που πιστώνεται από τους Κουβανούς για την εφεύρεση των σύγχρονων δακτυλιδιών πούρων. Ήταν μετανάστης στην Κούβα που είχε ένα εργοστάσιο πούρων. Στη δεκαετία του 1830, ο Bock, επιδιώκοντας να προστατεύσει το εμπορικό σήμα του, τοποθέτησε ένα χάρτινο δαχτυλίδι με την υπογραφή του σε κάθε ένα από τα πούρα του για εξαγωγή. Με αυτόν τον τρόπο, σκέφθηκε, οι άνθρωποι θα ήξεραν ότι αυτό που καπνίζουν ήταν αυθεντικό.

Μέχρι το 1900, σχεδόν το 80% των Αμερικανών ανδρών εκτιμάται ότι είχαν καπνίσει πούρα. Τα δακτυλίδια πούρων έγιναν μια εντυπωσιακή προσθήκη σε ακόμη σχετικά φθηνά οικιακά πούρα.  Πολλά πούρα είχαν παρόμοια δακτυλίδια, αφού οι κατασκευαστές τα προμηθεύονταν από τους ίδιους καταλόγους.

Σκοπός των Cigar Band
Ένας από τους πιο σημαντικούς σκοπούς μιας ζώνης πούρων είναι η επικοινωνία της αυθεντικότητας. Αυτό περιλαμβάνει τώρα την καταπολέμηση της παραποίησης / απομίμησης. Για να αποθαρρύνει τα ψεύτικα, ο Padron τοποθετεί ένα επιπλέον αριθμημένο δακτυλίδι κάτω από το κορυφαίο με το όνομα, ελπίζοντας να κάνει δυσκολότερη την αντιγραφή.

Πρέπει να αφαιρέσετε το Cigar Band;
Ίσως κανείς να μην έχει αντιμετωπίσει το αίνιγμα καλύτερα από τον ύστερο κουβανό συγγραφέα Guillermo Cabrera Infante. Έγραψε στο «Holy Smoke», την συχνά ξεκαρδιστική ωδή του στα πούρα, «Το band, αν και τοποθετήθηκε γύρω από ένα πούρο τελευταίο, πρέπει πάντα να βγαίνει πρώτο, ανεξάρτητα από το τι θα μπορούσαν να σας πουν οι ψεύτικοι γνώστες».

Εάν αφαιρέσετε το δακτυλίδι, είναι ασφαλέστερο να περιμένετε έως ότου έχετε λίγες εισπνοές από το πούρο. Αυτό θα επιτρέψει στον καπνό να κινείται στο μήκος του πούρου και να θερμαίνει ελαφρώς την κόλλα που συγκρατεί τη ζώνη στη θέση της. Συνήθως, ως αποτέλεσμα, έχετε λιγότερη αντίσταση για ευκολότερη αφαίρεση. Δεν προτείνουμε να προσπαθήσετε να τραβήξετε το δακτυλίδι εκτός αν είναι ήδη πολύ χαλαρό.

Ενώ τα δακτυλίδια είναι σίγουρα αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας των πούρων, δεν συνιστούμε να επιλέγετε το πούρο σας με βάση την εμφάνιση της μπάντας αλλά με βάση τη γεύση του. Σε μια εποχή άμεσης ικανοποίησης, απόσπασης της προσοχής και smartphone, προτείνουμε να τραβήξετε μια φωτογραφία των πούρων που απολαμβάνετε με τις μπάντες τους ανέπαφες, καθώς και αυτές που μπορεί να βρείτε λιγότερο ευχάριστες, ως πολύτιμο ιστορικό για να συμβουλευτείτε όταν κάνετε μελλοντικές αγορές πούρων.

2 Comments

  • Ανδρέας

    Όταν κάνετε Google translate ένα κείμενο από τα Αγγλικά, κάντε κ μια στοιχειώδης διόρθωση πριν το δημοσιεύσετε… Απαράδεκτο.

    • Κώστας Ανεστίδης

      Ευχαριστούμε για τη παρατήρηση, έχετε απόλυτο δίκαιο.Θα κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις σε όλα τα κείμενά μας.

Post a comment:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *