ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ €95

No products in the cart.

c

Πουρα Κουβας - Αξεσουάρ πούρου - Υγραντήρες πούρων - Καπνοπωλείο

Απλός οδηγός για το άναμμα των πούρων σας

Το άναμμα ενός πούρου δεν είναι σαν να ανάβεις το άκρο ενός τσιγάρου ή το φυτίλι ενός κεριού – χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Με άλλα λόγια, η υπομονή είναι το κλειδί, ειδικά όταν ξεκινάτε. Λάθη συμβαίνουν ακόμη και αν είστε έμπειρος βετεράνος πούρων, οπότε απλώς αποδεχτείτε το και προσπαθήστε να μην αφήσετε τα λάθη να καταστρέψουν αυτό που θα έπρεπε να είναι μια απολαυστική διαδικασία.

Ένα σωστά αναμμένο πούρο είναι σημαντικό γιατί σημαίνει ότι όλα τα συστατικά (wrapper, binder and filler) θα είναι ομοιόμορφα αναμμένα, προσδίδοντας έτσι τις γεύσεις του μείγματος. Επιπλέον, δεν θα καταπολεμήσετε μια άνιση καύση ενώ καπνίζετε, γεγονός που μπορεί να προσθέσει ταλαιπωρία σε μια στιγμή που θα πρέπει να είναι χαλαρωτική.

Αλλά πριν μπορέσετε να ανάψετε, θα θελήσετε να κόψετε το πούρο σας ώστε να περάσει ο αέρας από αυτό. (Δείτε πώς να κόψετε σωστά ένα πούρο σε άλλο άρθρο μας)

Για να ανάψετε ένα premium πούρο, ακολουθήστε αυτά τα τρία βήματα:

1. Ανάψτε το πούρο σας με τον ίδιο τρόπο που θα ψήνατε ένα marshmallow πάνω από μια φωτιά – κρατήστε το πούρο πάνω και κοντά στη φλόγα, αλλά μην τους αφήσετε να αγγίξουν. Το κάψιμο ενός πούρου απευθείας σε μια φλόγα το κάνει πολύ ζεστό. Εάν “ψήσετε” τυχαία το πούρο με τη φλόγα, μην ανησυχείτε! Δεν έχετε καταστρέψει το πούρο. Αντ ‘αυτού, ήρεμα, αλλά γρήγορα, μετακινήστε τον καπνό σας πίσω από τη φλόγα.

2. Και, όπως με ένα marshmallow, θα πρέπει να περιστρέψετε το πούρο έτσι ώστε όλα τα μέρη της άκρης του να θερμαίνονται εξίσου. Να είστε υπομονετικοί και να το παρακολουθείτε μέχρι να υπάρχει λαμπερός δακτύλιος γύρω από την άκρη του πούρου και οι άκρες να μαυρίσουν.

3. Σηκώστε το κομμένο άκρο του πούρου στο στόμα σας και πάρτε την πρώτη εισπνοή. Το πούρο πρέπει να καίει ομοιόμορφα, αν δεν το κάνει, βγάλτε το από το στόμα σας και προχωρήστε και αγγίξτε το άκρο με τη φλόγα.

Θυμηθείτε, είναι καλύτερο να αποφύγετε να ανάψετε ένα πούρο με φλόγα από μια πηγή που θα αλλάξει την ουσία του πούρου σας. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται ένα κερί, οι αναπτήρες Zippo, αναπτήρες που λειτουργούν με λάδι και τυπικά σπίρτα θείου. Αυτά τα εργαλεία ανάματος μπορούν να προσθέσουν περίεργες γεύσεις στον καπνό σας.

Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα μη βέλτιστα εργαλεία για να ανάψετε άμεσα ένα πούρο, θα ήταν καλύτερα να βρείτε μια λωρίδα κέδρου και να τη χρησιμοποιήσετε για να ανάψετε τον καπνό σας. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι  να έχετε πολύ μακριά ξύλινα σπίρτα χωρίς θείο, ειδικά για πούρα. Εάν δεν μπορείτε να τα βρείτε και πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κλασικά, φροντίστε να αφήσετε το θείο να καεί πριν ξεκινήσετε και δοκιμάστε να ανάψετε δύο τη φορά, ώστε να έχετε μια ευρύτερη φλόγα. Εάν η μόνη επιλογή είναι Zippo ή αναπτήρας με βάση το λάδι, αφήστε τη φλόγα να καεί για λίγο πριν ανάψετε το πούρο σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε το τέλειο φως είναι να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για πούρα, με βουτάνιο για καύσιμο και μια φλόγα (ή πολλαπλές φλόγες) αρκετά μεγάλη ώστε να ανάβει εύκολα ένα πούρο. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί αναπτήρες πούρων στην αγορά, και ποιος είναι καλύτερος για εσάς είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Η πιο σημαντική απαίτηση είναι η απόδοση – ένας αναπτήρας πρέπει να χωράει εύκολα στο χέρι σας, να ανάβει εύκολα και να λειτουργεί χωρίς αποτυχία κάθε φορά.

Post a comment:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *